Privacy policy

Privacy Notice – Quandoo FI (22-05-2018)

Cookie Policy – Quandoo FI (23-05-2018)

 

Quandoo Tietosuojailmoitus

 

Tämä tietosuojailmoitus antaa yleiskuvan henkilötietojesi käsittelystä “Quandoo”-verkkosivusolla www.quandoo.fi sekä vastaavassa mobiilisovelluksessa (jatkossa “Alustalla” tarkoitetaan sekä verkkosivustoa että mobiilisovellusta) olevien tarjousten ja online-palveluiden käyttöön liittyen, Tämä Tietosuojailmoitus kertoo myös oikeuksistasi sekä mahdollisuuksistasi, jotka sinulla on hallita henkilötietojasi ja suojata yksityisyyttäsi.

 

  1. Kuka on vastuussa tietojen käsittelystä ja kehen voin ottaa yhteyttä?

 

Quandoo Finland Oy on vastuussa tietojen käsittelystä. Jatkossa tähän yhtiöön viitataan termein “me” tai sanan taivutetussa muodossa.

 

Quandoo Finland Oy | Bulevardi 30B 1, FI-00120 Helsinki | dataprotection.uk@quandoo.de

 

  1. Mitä henkilötietoja käsittelemme ja mistä lähteistä tiedot tulevat?

 

Tarjotessamme Alustamme käyttöösi, käsittelemme henkilötietoja useista eri lähteistä. Toisaalta, nämä ovat tietoja, joita keräämme automaattisesti käyttäessäsi Alustaa. Nämä voivat kuitenkin olla tietoja, jotka olet tarjonnut meille vapaaehtoisesti, tai joita vastaanotamme kumppaneiltamme.

 

  • Tiedot, jotka keräämme automaattisesti käyttäessäsi Alustaamme

 

Välittömästi, kun vierailet verkkosivulla tai avaat sovellukseen, toimintasi lähettää teknistä tietoa verkkopalvelimillemme. Näin tapahtuu huolimatta siitä oletko vai etkö ole tehnyt varausta ravintolaan tai oletko vai etkö ole sen jälkeen rekisteröinyt tiliä kanssamme Alustaa käyttääksesi. Kaikissa tapauksissa me keräämme seuraavat access- ja web-access-tiedot (joita kutsumme yhteistermillä ”Access Data”).

 

o Vierailun päivämäärä ja aika ja Alustan käyttöaika

o Käyttämäsi laitteen IP-osoite

o URL-osoitteen lähete (verkkosivusto, jolta sinut on saatettu uudelleenohjata)

o Verkkosivustojen alasivustot tai sovelluksen sisäiset osiot, joilla olet vieraillut; ja

o Muita tietoja laitteestasi (laitteen tyyppi, selaimen tyyppi ja versio sekä asetukset, asennetut laajennukset, käyttöjärjestelmä)

 

Käsittelemme Access Dataa, jotta sinä ja muut käyttäjät voitte käyttää Alustaa ja jotta voimme varmistaa Alustan toimivuuden. Käsittelemme Access Dataa myös suorittamaan analyysejä Alustan suorituskyvystä, parantaaksemme Alustaa jatkuvasti sekä korjataksemme virheitä, varmistaaksemme IT-turvallisuuden ja järjestelmien toiminnan sekä estääksemme tai paljastaaksemme väärinkäytökset, erityisesti petokset. Lisäksi käsittelemme Access Dataa mukauttaaksemme Alustaa tarpeisiisi (personointi). Tätä varten annamme sinulle myös ns. ”Uniikin käyttäjätunnuksen” (engl. Unique User ID). Tämä Uniikki käyttäjätunnus antaa meille mahdollisuuden määrittää varauksesi ja muun vuorovaikutuksesi Alustan kanssa.

 

Näiden tietojen käsittelyä varten käytämme myös evästeitä. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka ladataan laitteellesi, kun vierailet verkkosivustoillamme ja tallennat yllä olevat tiedot itsestäsi. Jos haluat tietää enemmän evästeiden toimintaperiaatteesta, mitä evästeitä käytämme ja miten voit poistaa ne käytöstä, klikkaa tästä evästesivullemme. Kyseisellä sivulla voit myös selvittää, mitä ovat käyttämämme evästeet, jotka eivät ole omiamme, vaan kolmansien osapuolien evästeitä ja seurantatyökaluja, kuten Google ja Facebook. Tämän Tietosuojailmoituksen luettavuuden ylläpitämiseksi olemme siirtäneet nämä tiedot erilliselle sivulle.

 

 

  • Tietoja, jotka toimitat meille itse

 

 

Kaikilta vierailijoilta saamiemme tietojen lisäksi käsittelemme myös muita tietoja. Näiden tietojen tarkka määrä riippuu siitä, miten käytät alustaa. Voit käyttää Alustaa luomalla käyttäjätunnuksen tai luomatta käyttäjätunnusta.

 

Käyttäjätilitiedot

 

Jos päätät luoda käyttäjätunnuksen ja täyttää rekisteröitymislomakkeen, käsittelemme seuraavia tietoja:

 

  • Etu- ja sukunimi
  • Sähköpostiosoite
  • Sisäänkirjautumissalasana
  • Puhelinnumero (vapaaehtoinen tieto)

 

Lisäksi voit käyttää Alustallamme tarjottuja sosiaalisia kirjautumistoimintoja luodaksesi käyttäjätilin. Jos valitset tämän toiminnon, lähetät meille valitsemassasi sosiaalisessa verkostossa (kuten Facebook tai Google) käyttämäsi käyttäjänimen, sisäänkirjautumiseen käyttämäsi sähköpostiosoitteen, ja mahdollisesti sosiaaliselle verkostolle antamasi matkapuhelinnumeron.

 

Rekisteröitymisen yhteydessä ilmoitettuja tietoja käytetään Alustan tarjoamiseen sekä kaikkiin Alustaan tai rekisteröitymiseen olennaisesti liittyvästä informaatiosta tiedottamiseen sinulle sähköpostitse (esimerkiksi tietoja Alustan laajuudesta tai teknisistä olosuhteista).

 

Varaaminen ja varaustiedot

 

Jos teet varauksen, käsittelemme myös seuraavia tietoja:

 

    • Sähköpostiosoite
    • Etu- ja sukunimi
    • Puhelinnumero (valinnainen tieto)
    • Tiedot ravintolasta, johon teet varauksen
    • Seurueen henkilömäärä
    • Varauksen kellonaika
    • Erityisasetukset

 

Huomaathan, että jos täytät ruokailuun liittyvän erityistoiveet –tekstikentän, tämä saattaa paljastaa tiettyjä arkaluontoisia henkilökohtaisia tietoja, kuten ruoka-allergioita tai fyysisiä rajoitteita. Jos et halua, että näitä tietoja käsitellään, jätäthän kyseisen kentän tyhjäksi.

 

Käsittelemme tätä dataa varmistaaksemme varauksesi, ilmoittaaksemme sinulle varauksesi statuksen ja mukauttaaksemme Alustaa tarpeitasi vastaavaksi aikaisempien varaustesi perusteella.

 

Pisteytykset ja arvostelut

 

Alusta tarjoaa sinulle mahdollisuuden käyttää tiettyjä sosiaalisia toimintoja: voit antaa arvosteluja ja pisteytyksiä ravintoloille. Voit myös tilata muiden käyttäjien kommentit ja arviot.

 

Jos käytät näitä toimintoja, IP-osoite tallennetaan lähettäessäsi kommentin tai pisteytyksen/arvostelun. Tämä toimii meille suojatoimenpiteenä tapauksissa, joissa joku lähettää laitonta sisältöä, kommentteja ja/tai muuta sisältöä (loukkauksia, kiellettyä poliittista propagandaa jne.) Meidän on tällaisissa tapauksissa kyettävä määrittämään tekijä, sillä lailliset toimet voivat tulla kyseeseen kommenttien tai viestityn sisällön perusteella.

 

Jos päätät tilata seuraajakommentit, sinulle lähetetään vahvistussähköposti, jotta voimme varmistaa sinun olevan syötetyn sähköpostiosoitteen todellinen omistaja. Kommenttien tilaus voidaan peruuttaa milloin tahansa. Vahvistusviestissä on asiaankuuluvat ohjeet tältä osin.

 

Kanta-asiakaspisteet ja Smart Offers

 

Jos haluat osallistua kanta-asiakasohjelmaan, sinun on annattava lisätietoja, jotta voimme toimittaa tätä palvelua sinulle. Tätä tarkoitusta varten käsittelemme varaushistoriatietojasi voidaksemme hallita kanta-asiakaspisteitäsi ja tarjota sinulle bonustarjouksia ja muita etuja.

 

Samoin, ostaessasi Smart Offers –tarjouksen Alustallamme, käsittelemme ostamasi Smart Offerin erityisehtoihin liittyviä tietoja (kuten tarjoavan ravintolan tiedot, tarjouksen ehdot sekä siihen liittyvät palvelut). Sinulle kerrotaan jokaisen Smart Offer –tarjouksen ehdot ennen ostotapahtumaa. Kun ostat Smart Offer –tarjouksen, saamme lisäksi ravintolasta vahvistuksen siitä, että olet todentanut varauksesi ja lunastanut Smart Offer –tarjouksen.

 

Maksutiedot

 

Me emme käsittele mitään arkaluontoisia korttimaksutietoja itse, mutta käytämme luotettavia maksupalvelutarjoajia tekemään sen puolestamme. Kaikki toimittamasi maksutiedot salataan selaimessasi maksupalvelutarjoajan toimesta siten, että vain heillä on pääsy niihin, kun taas me vastaanotamme vain ei-arkaluontoisia tietoja ja viitteitä siitä, että olet suorittanut maksun. Me emme taltioi muita maksuun liittyviä tietoja järjestelmäämme.

 

Uutiskirje ja sähköpostimainonta

Jos haluat saada uutiskirjeen, tarvitsemme voimassaolevan sähköpostiosoitteen ja tiedot, joiden avulla voimme tarkistaa, että tilaaja on sähköpostiosoitteen omistaja tai että tilaajan käyttämän sähköpostiosoitteen omistaja on antanut suostumuksensa uutiskirjeen vastaanottamiseen. Muita tietoja ei kerätä. Näitä tietoja käytetään yksinomaan uutiskirjeen lähettämiseen.

 

Uutiskirjeen tilauksen yhteydessä taltioimme kyseisen käyttäjän IP-osoitteen ja tilauksen päivämäärän. Tietojen taltioiminen palvelee yksinomaan vain sellaisia tapauksia, joissa kolmas osapuoli väärinkäyttää sähköpostisoitteita tai tilaa uutiskirjeen kyseisen sähköpostiosoitteen omistajan tietämättä.

 

Asiakastukea koskevat pyynnöt

Voit halutessasi pyytää apua asiakastukitiimiltämme tai lähettää valituksen. Tässä tapauksessa voidaksemme vastata pyyntöösi, käsittelemme IP-osoite- ja yhteystietojasi sekä tietoja pyynnön sisällöstä.

 

 

  • Kumppaneilta saamamme tiedot

 

 

Koska Alustemme palvelee sinun ja varauksesi kohteena toimivan ravintolan välikätenä, käsittelemme myös kumppaniravintoloiltamme saamiamme tietoja. Nämä tiedot sisältävät:

 

    • Sähköpostiosoite
    • Etu- ja sukunimi
    • Puhelinnumero (valinnainen tieto)
    • Seurueen henkilömäärä
    • Erityisasetukset

 

  1. Missä muissa tarkoituksissa käsittelemme tietojasi?

 

Lisäksi voimme käsitellä tietojasi muita tarkoituksia varten.

 

Näitä ovat:

 

Henkilötietojen luovuttaminen kolmansille osapuolille, jos meillä on laillisesti velvollisuus tehdä niin;

Oikeudellisiin vaatimuksiin vastaaminen ja puolustaminen oikeusriitoja vastaan;

Tietojen säilyttämistä koskevien lakisääteisten vaatimusten noudattaminen verolainsäädännön jne. perusteella

 

  1. Mikä on käsittelyn oikeudellinen peruste?

 

Henkilötietojesi käsittelyssä luotamme useisiin oikeudellisiin perusteisiin niin kutsutun yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Tietosuoja-asetus on kehys EU:n laajuisen tietosuojalainsäädännön yhtenäistämiselle (engl. General Data Protection Regulation, lyh. “GDPR”). Tässä kerromme yksityiskohtaisesti seuraavista oikeusperusteista:

 

Suostumus (Tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a) alakohta)

 

Koska olet antanut meille suostumuksesi käsitellä henkilötietoja edellä kuvattuihin tarkoituksiin, tämä suostumus takaa käsittelyn laillisuuden. Rekisteröitymällä tilitiedoillasi tai tekemällä varauksen, hyväksyt nimenomaisesti tietosuojan, joka on kuvattu yksityiskohtaisesti tässä tietosuojailmoituksessa rastimalla ruudun ennen rekisteröitymisen tai varauslomakkeen lähettämistä: Jos käsittelemme tietojasi, se johtuu siitä, että olet nimenomaisesti sallinut ja pyytänyt meitä tekemään niin käyttäessäsi Alustaa. Siksi suostumuksesi on tärkein oikeudellinen perusta henkilötietojesi käsittelylle.

 

Sopimuksen tekemiseen liittyvät velvoitteemme sinua kohtaan (Tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b) alakohta)

 

Samanaikaisesti, tietojen käsittelyä tapahtuu Alustalla sopimuksen täytäntöönpanon yhteydessä. Näin ollen useimmissa tapauksissa käsittely ei ole perusteltua ainoastaan sinun suostumuksesi perusteella, vaan myös siksi, että meidän on pantava sopimus täytäntöön kanssasi. Jos esimerkiksi teet varauksen ravintolaan Alustaa käyttäen, meidän on käsiteltävä varaustiedot varauksesi varmistamiseksi ja turvaamiseksi.

 

Lailliset intressimme (Tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f) alakohta)

 

On myös joitain tapauksia, joissa meillä olisi oikeus käsitellä tietojasi ilman suostumustasi, koska meidän on suojeltava oikeudellisia intressejämme (tai kolmansien osapuolten intressejä). Tältä osin edellä kuvatut tarkoitukset, joita varten käsittelemme tietojasi, edustavat monissa tapauksissa myös oikeudellisia intressejä. Tämä tarkoittaa, että meillä on oikeus käsitellä tarvittavat tiedot IT-järjestelmien turvallisuuden varmistamiseksi kaikissa tapauksessa, vaikka et olisi antanut suostumustasi tähän käsittelyyn. Tämä koskee myös Alustan väärinkäytön estämistä ja intressiesi mukaisia personoituja mainoksia (nk. suoraa markkinointia).

 

Lakisääteiset velvoitteet (Tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c) alakohdan  tai yleistä etua koskevat tehtävät (6 artiklan 1 kohdan e) alakohta)

 

Lisäksi meillä on laillisesti yksittäistapauksissa velvollisuus pyynnöstä toimittaa tietyt tiedot rikosoikeus- tai veroviranomaisille.

 

  1. Kenelle lähetämme tietosi?

 

Käsittelemme henkilötietosi huolella ja luottamuksellisesti, ja välitämme niitä kolmansille osapuolille vain alla kuvatulla tavalla. Lähetämme tietoja viranomaisille vain siinä tapauksessa, että meillä on siihen kyseisen viranomaisen pyyntöön liittyvä oikeudellinen velvoite.

 

Julkisille viranomaisille kohdistuvien oikeudellisten velvoitteiden ulkopuolella lähetämme tietojasi vain Alustan muille käyttäjille, kolmansien osapuolten palvelutarjoajillemme (jotka auttavat meitä tarjoamaan Alustaa) tai Quandoo-ryhmän sisällä toimiville yrityksille:

 

Alustan muut käyttäjät

 

Lähetämme varaustietoja kumppaniravintoloillemme Alustaa käyttämällä fasilitoidaksemme varauksia ravintoloissa. Jaamme ravintoloiden kanssa myös tiedot kanta-asiakaspisteistäsi ja Smart Offer –tarjouksia koskevia tietoja ohjelmien sujuvan toiminnan varmistamiseksi. Ravintolat saavat käyttäjätilitietosi (lukuun ottamatta salasanaasi) sekä kaikki ravintoloille antamasi arvostelut ja pisteytykset, jotka olet saattanut lähettää järjestelmään Alustaa käyttäen. Arvostelut ja pisteytykset julkaistaan lisäksi Alustalle kaikkien muiden käyttäjien (sisältäen vierailijat, joilla ei ole käyttäjätiliä Alustalla) nähtäville.

 

Muut kolmannet osapuolet

 

Lisäksi lähetämme tietoja ulkoisille palveluntarjoajille, jotka mahdollistavat Alustan tarjoamisen. Näitä ovat evästeiden ja kolmansien osapuolten seurantaa koskevalla sivulla luetellut tiedot ja palveluntarjoajat. Tässä yhteydessä on huomioitava, että kaikki palvelimen hosting- ja pilvipalvelut tarjoaa Amazon Web Services, Inc. (“AWS”). AWS käsittelee kaikki tiedot meidän puolestamme ja olemme AWS:n tiukan tietojenkäsittelysopimuksen alaisuudessa. Kyseisellä sopimuksella varmistetaan käsittelyn turvallisuus yleisen tietosuoja-asetuksen vaatimusten mukaisesti.

 

Quandoo-ryhmän sisällä toimivat yritykset

 

Olemme osa maailmanlaajuista sidosyritysten ryhmää, jonka omistaa Quandoo GmbH, Sonnenburger Str. 73, 10437 Berliini, Saksa (“Quandoo DE“). Quandoo DE:n omistaa Recruit Holdings Co., Ltd, 8-4-17 Ginza, Chuo-ku, Tokio 104-0061 Japani (“Recruit“). Tämän vuoksi meidän on toimitettava tietyt tiedot Quandoo DE: lle tai Recruitille joko lakisääteisten raportointivelvoitteiden tai globaalin yrityksen  tavanomaiseen liiketoimintaan liittyen. Yleensä kaikki liiketoiminnalliset tiedot anonymisoidaan tietosuojaoikeutesi varmistamiseksi. Quandoo DE:llä tai Recruitilla saattaa kuitenkin olla pääsy myös henkilökohtaisiin, anonymisoimattomiin tietoihin tietyissä olosuhteissa, kuten sisäisten tai viranomaisten vaatimien tarkastusten yhteydessä.

 

  1. Välitämmekö tietojasi EU:n tai ETA:n ulkopuolisiin maihin?

 

Emme yleensä siirrä tietoja ETA:n ulkopuolisiin maihin (ns. “Kolmannet maat”). Emme isännöi tietojasi kolmansissa maissa ja kaikki palvelimet sijaitsevat ETA:ssa (tarkemmin Irlannissa). Tästä huolimatta, joissakin tilanteissa välitämme tietojasi kolmansiin maihin. Tämä koskee erityisesti kolmansien osapuolien alustoja, joita toimittavat Yhdysvalloissa sijaitsevat yksiköt, sekä tiedonsiirtoa Japanissa sijaitsevalle Recruitille. Kummatkaan maat eivät tarjoa riittävää suojaa GDPR:n tarkoituksiin. Varmistamme kuitenkin aina, että riittävä tietosuojan taso saavutetaan. Tältä osin varmistamme, että tietojen vastaanottajat ovat joko ”Privacy Shield” –sertifioituja (kuten Googlen ja Facebookin tapauksissa), ”Binding Corporate Rules” –sertifioituja, tai että vastaanottajien EU:n standardisopimuslausekkeet täyttyvät käsittelyn turvallisuuden ja tietosuojan riittävän tason täyttymisen varmistamiseksi.

 

  1. Kuinka kauan tietojani säilytetään?

 

Me käsittelemme ja tallennamme henkilötietosi niin kauan kuin ne ovat välttämättömiä sopimusvelvoitteiden tai lakisääteisten velvoitteiden täyttämiseksi. Näin ollen säilytämme tietoja niin kauan kuin sopimussuhde kanssasi on olemassa ja sen päättymisen jälkeen vain siinä määrin ja niin kauan kuin Suomen tasavallan lait sitä edellyttävät. Kaikki muut tiedot poistetaan välittömästi, kun poistat käyttäjätilisi Alustalta. Jos jäljelle jääviä tietoja ei enää vaadita tällaisten velvoitteiden täyttämiseksi, ne poistetaan säännöllisesti, ellei niiden jatkokäsittely ole tarpeen todisteiden säilyttämiseksi tai oikeudellisten vaatimusten vanhentumisen estämiseksi.

 

  1. Luodaanko henkilötiedoistani käyttäjäprofiili?

 

Käytämme tietojasi optimoidaksemme Quandoo-selauskokemustasi. Tämä tarkoittaa sitä, että käytämme tietojasi tarjotaksemme sinulle räätälöidyn Alustan, joka perustuu henkilökohtaisiin mieltymyksiisi ja kiinnostuksenkohteisiisi, sekä tehdäksemme räätälöityjä tarjouksia, jotka perustuvat aikaisempaan käyttäytymiseesi. Esimerkiksi tietokoneesi IP-osoitetta käytetään maantieteellisen sijaintisi tunnistamiseen ja paikallisen sisällön tarjoamiseen paikallisella kielelläsi. Voimme tehdä ehdotuksia ja tarjouksia uusista ravintoloista, jotka perustuvat aiemmin tarkastelemiisi ravintoloihin ja/tai tekemiisi varauksiin Alustaa käyttämällä. Emme kuitenkaan koskaan käsittele ja analysoi henkilötietojasi profilointiin liittyen siten, että tämä johtaa automatisoituun päätökseen, josta koituu sinulle oikeusvaikutuksia tai vastaavaa merkittävää vahinkoa.

 

  1. Onko minulla velvollisuus antaa tietoja? Mitä tapahtuu, jos en anna tietoja tai en enää tee niin?

 

Tämän Tietosuojailmoituksen kuvaamalla tavalla laki ei edellytä sinua antamaan meille henkilötietojasi. Etenkin sopimussuhteesi, jonka olet tehnyt kanssamme sopimalla käyttöehdoistamme, ei velvoita sinua toimittamaan mitään henkilötietojasi. Tarjoamiesi sopimustietojen välittäminen meille on kuitenkin välttämätön edellytys sopimuksen tekemiseksi kanssamme. Lisäksi et voi käyttää Alustaa tai voit käyttää sitä vain rajoitetusti, jos et anna meille tietoja tai kiellät näiden tietojen käytön.

 

  1. Mitä oikeuksia minulla on tietojen käsittelyä koskien?

 

Voit vaatia seuraavia oikeuksia vastaan meitä kohtaan yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti:

 

  • Oikeus tiedonsaantiin 15 artiklan mukaan
  • Oikeus oikaisua kohtaan 6 artiklan mukaan
  • Oikeus peruuttamiseen 17 artikla mukaan
  • Oikeus rajoittaa käsittelyä 18 artiklan mukaan
  • Oikeus tiedonsiirtoon 20 mukaan
  • Lisäksi sinulla on oikeus vedota valvontaviranomaiseen (Tietosuoja-asetuksen 77 artiklan ja tietosuojadirektiivin 19 §:n  mukaan).

 

Voit kumota suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn milloin tahansa. Tämä pätee myös sellaisten suostumusilmoitusten kumoamiseen, jotka on tehty meille ennen yleisen tietosuoja-asetuksen voimassaoloa eli ennen 25.5.2018. Tämä kumoaminen on kuitenkin voimassa vasta tulevaisuudessa. Tämä ei vaikuta tietojenkäsittelyyn, joka tapahtui ennen peruuttamista.

 

Tietoja vastustamisoikeudestasi tietosuoja-asetuksen 21 artiklan mukaan

 

  1. Vastustamisoikeus yksittäisissä tapauksissa

 

Edellä mainittujen oikeuksien lisäksi sinulla on oikeus omasta tilanteestasi johtuvista syistä milloin tahansa kieltää henkilötietojesi käsittely (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan e) alakohta, yleisen edun mukainen käsittely, ja 6 artiklan 1 kohdan f alakohta, käsittely etujen tasapainon perusteella); tämä koskee myös profilointia (tietosuoja-asetuksen 4 artiklan 4 kohdan tarkoittamalla tavalla). Jos esität vastalauseen, emme enää käsittele henkilötietojasi, ellemme voi osoittaa sellaisia pakottavia perusteita tietojen käsittelyyn, joka ylittävät sinun etusi, oikeutesi ja vapautesi, tai joiden käsittely palvelee oikeustoimien vaatimisessa, harjoittamisessa tai puolustamisessa. Huomaa myös tämän Tietosuojailmoituksen kohdassa 8 olevat tiedot: Jos lopetat tietojenkäsittelyn vastustamisesi vuoksi, saattaa olla mahdollista, että Alusta ei ole enää käytettävissäsi tai vain rajoitetusti saatavillasi.

 

  1. Oikeus vastustaa tietojen käsittely mainontatarkoituksissa

 

Sinulla on myös oikeus milloin tahansa kieltää henkilötietojesi käyttäminen suoramarkkinointiin (mukaan lukien uutiskirjeentilaus). Tämä pätee myös profilointiin siltä osin kuin se liittyy tällaiseen suoramarkkinointiin. Jos esität vastalauseen, emme enää käsittele henkilötietojasi tulevaisuudessa.

 

Vastalauseen voi laatia vapaamuotoisesti ja se tulee osoittaa:

 

dataprotection.uk@quandoo.com

 

 

 

  1. Käsillä olevan Tietosuojailmoituksen muokkaaminen

 

Jotta tiedot pysyisivät ajan tasalla, tätä Tietosuojailmoitusta muutetaan, jos taustalla oleva tietojenkäsittely muuttuu. Emme rajoita tämän Tietosuojailmoituksen mukaisia oikeuksiasi ilman etukäteistä kirjallista suostumustasi. Julkaisemme kaikki suunnitellut muutokset käsillä olevaan Tietosuojailmoitukseen QUANDOO-verkkosivustolla ja sovelluksessa. Jos tällaiset muutokset ovat merkittäviä, annamme selkeän ilmoituksen (mukaan lukien tiettyjen alustojen tapauksessa sähköpostitse tehtävän ilmoituksen, jossa mainitaan muutokset tietosuojaselosteeseen). Arkistoimme myös vanhempia versioita tietosuojaselosteesta myöhempää käyttöä varten.

 

Quandoo Finland Oy

Helsinki, toukokuu 2018

v1.0

 

 

Quandoo – Evästekäytännöt

 

Kolmansien osapuolten evästeet ja kolmansien osapuolten työkalut Quandoo-alustalla

 

Olemme listanneet alle kaikki Alustamme evästeet ja muut verkkoseurannan työkalut, joita joko me tai kolmannet osapuolet käyttävät (link).

 

  1. Quandoon omat evästeet (nk. ”Ensimmäisen osapuolen evästeet”)

 

Nimi Kesto Tarkoitus
AID Selainistunnon ajan Kumppanitunnistus
T 30 päivää viimeisimmästä muokkauksesta Kanavatunnistus
sem_attributes Selainistunnon ajan SEM-seuranta
quandooUserGeoData 24 t Pitää yllä käyttäjäsijaintia IP-osoitteeseen perustuen
quandooUserLanguage Istunnon ajan Pitää yllä käyttäjän kielivalintaa
quandooUserSearchDestination Istunnon ajan Pitää yllä käyttäjän hakusijaintia
ut Istunnon ajan tai 30 päivää Käyttäjäistuntotunniste

 

Käytämme näitä evästeitä verkkoliikenteen analysoimisessa, palveluiden, sisällön ja mainosten mukauttamisessa, mainoskampanjoiden tehokkuuden mittaamisessa sekä edistääksemme Alustan luotettavuutta ja turvallisuutta. Käytämme Ensimmäisen osapuolen evästeitä erottaaksemme käyttäjät toisistaan sekä, verkkopalvelimelta tuleviin lokitietoihin yhdistettynä, Alustalla vierailevien henkilöiden kokonaismäärän. Täten kerätty verkkokäyttödata auttaa meitä hankkimaan sellaista palautetta, jota tarvitaan Alustan jatkuvaan parantamiseen ja käyttäjien parempaan palvelemiseen.

 

Käyttäjät voivat kieltäytyä hyväksymästä ensimmäisen osapuolen evästeet muuttamalla selainasetukset olemaan hyväksymättä mitään evästeitä. Huomiothan, että kun tämä asetus on tehty, et välttämättä voi käyttää sivustomme tiettyjä nykyisiä tai tulevia elementtejä.

 

  1. Muiden tarjoamat evästeet ja laajennukset (nk. Kolmannen osapuolen evästeet):

 

Ensimmäisen osapuolen evästeiden lisäksi käytämme myös seuraavia kolmansien osapuolien evästeitä ja laajennuksia, joita seuraavat kumppanit tarjoavat verkkosivustollamme:

 

Toimijan nimie Osoite Tietoa yksityisyydensuojasta
Facebook, Inc. (“Facebook”) 1601 South California Avenue, Palo Alto, California 94304, USA Facebook data privacy statement;
Google, Inc. (“Google”) 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, California 94043, USA https://policies.google.com/privacy
Twitter, Inc. (“Twitter”) 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, California 94107, USA Twitter data privacy statement
Instagram, Inc. (“Instagram”) 1601 Willow Road, Menlo Park, California 94025, USA Instagram data privacy statement
Pinterest, Inc. (“Pinterest”) 635 High Street, Palo Alto, California 94301, USA Pinterest data privacy statement
Segment.io, Inc. („Segment“) 101 15th St, San Francisco, CA 94103, USA https://segment.com/docs/legal/privacy/
Plaid, Inc.
(“Karte”)
1 – 5 – 1 Nishi Gotanda Shinagawa-Ku, Tokyo 141 – 0031 AF https://karte.io/karte-policy.html
Microsoft Corporation
(“Bing”)
Microsoft Corporation, One Microsoft Way Redmond, WA 98052-6399 USA https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement
New Relic, Inc

(“New Relic”)

188 Spear St., Suite 1200
San Francisco, CA USA 94105
https://newrelic.com/termsandconditions/privacy
Hotjar Ltd.   Level 2, St Julian’s Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julian’s STJ 1000, Malta https://www.hotjar.com/legal/policies/privacy
Wingify
(“Visual Website Optimizer”)
14th Floor, KLJ Tower North, Netaji Subhash Place, Pitampura, Delhi 110034, India https://vwo.com/privacy-policy/

 

Google Analyticsin ja Google Tag Managerin käyttö Alustallamme

 

Alustamme käyttää Google Analyticsia ja Google Tag Manageria. Google Analytics ja Google Tag Manager käyttävät evästeitä. Evästeen tuottama tieto Alustamme käytöstä välitetään tavallisesti Google-palvelimelle Yhdysvaltoihin ja taltioidaan sinne. Euroopan unionissa ja muissa Euroopan talousalueen maissa IP-osoitteesi kuitenkin lyhennetään etukäteen Googlen toimesta Alustallamme. Tämän vuoksi, olemme luoneet koodin “gat._anonymizeIp();”, voidaksemme taata anonymisoidun IP-osoitteiden keräämisen (nk. IP-maskauksen).

 

Vain poikkeustapauksissa koko IP-osoite välitetään Google-serverille Yhdysvaltoihin ja lyhennetään siellä. Google käyttää tätä tietoa puolestamme arvioidakseen, miten käytät Alustaa, jotta se voi koostaa raportteja Alustalla tapahtuvasta toiminnasta ja tuottaa meille muita Alustan ja internetin käyttöön kytkettyjä palveluita. Google Analyticsin ja Google Tag Managerin viitekehyksessä selaimesi välittämää IP-osoitetta ei yhdistetä muuhun Googlen käyttämään dataan.

 

Voit estää evästeiden taltioimisen muuttamalla selainohjelmiston tai mobiililaitteesi OS-asetuksia. Huomioithan kuitenkin, että tässä tapauksessa et välttämättä voi käyttää kaikkia Alustamme toimintoja täysimittaisesti. Lisäksi voit estää evästeiden tuottamien Alustan käyttöösi liittyvien (mukaan lukien IP-osoite) tietojen keräämisen Googlen toimesta sekä näiden tietojen käsittelyn lataamalla ja asentamalla tähän tarkoitukseen luodun selainlaajennuksen, joka on saatavilla seuraavasta linkistä: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

 

Lisätietoja käyttöehdoista ja tietosuojasta löydät osoitteista

http://www.google.com/analytics/terms/de.html ja https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/.

 

Google Kartat -ohjelmiston käyttö

 

Käytämme Google Kartat –ohjelmistoa (engl. Google Maps) karttojen näyttämiseen sekä kumppaniravintoloidemme sijainnin osoittamiseen. Alustalle lähettämäsi arviot sekä kyseisissä yhteyksissä käyttämäsi käyttäjänimi saatetaan julkaista Google Kartoissa.

 

Google Karttojen käyttöehdot löytyvät osoitteesta: https://maps.google.com/help/terms_maps.html (sisältäen niihin sovellettavat Googlen tietosuojakäytännöt).

 

Google AdWords & Google Remarketing

Google AdWords & Google Remarketing mahdollistavat Alustallamme jo vierailleiden ja tarjouksesta kiinnostuneiden käyttäjien tulla uudelleenosoitetuksi kohdennetun mainonnan avulla Googlen kumppaniverkoston sivuilla. Mainonnan näyttäminen tapahtuu evästeitä käyttämällä.

 

Mikäli et halua vastaanottaa kiinnostuksenkohteisiin perustuvaa mainontaa, voit estää Googlelta näihin tarkoituksiin kohdistuvan evästeiden käytön osoitteessa https://www.google.de/settings/ads. Molemmat palvelut ovat Googlen tietosuojakäytäntöjen alaisia, ja löydät ne osoitteesta: http://www.google.com/intl/de/policies/privacy/.

 

DoubleClick by Google

 

DoubleClick by Google tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden näyttää mainoksia verkkosivustoillaan, antaa mainostajien hallita miten usein, missä ja miten pitkään mainokset näkyvät selaimessa. Se mahdollistaa myös käyttäytymiseen liittyvän kohdentamisen käyttäen evästeitä, jotka kertovat mitä vekkosivuston osioita selaillaan. Selaimellesi asetetaan pseudonymisoitu tunnistenumero, jotta voidaan tarkistaa, mitkä mainokset näytetään ja mitä mainoksia on klikattu selaimessa. Evästeet eivät sisällä mitään henkilötietoja.

 

Voit estää Googlen näihin tarkoituksiin kohdistuvan evästeiden käytön osoitteessa https://www.google.de/settings/ads. Molemmat palvelut ovat Googlen tietosuojakäytäntöjen alaisia, ja löydät ne osoitteesta: http://www.google.com/intl/de/policies/privacy/.

 

Facebook-laajennusten käyttö

 

Facebook-laajennukset on integroitu Alustallemme. Tunnistat Facebook-laajennukset Facebook-logosta tai ”Tykkää”-painikkeesta sivullamme. Yhteenveto Facebook-laajennuksista löytyy osoitteesta: http://developers.facebook.com/docs/plugins/.

 

Jos vierailet Alustalla, laitteesi ja Facebook-palvelimen välille muodostetaan suora yhteys. Täten Facebook vastaanottaa tiedon, että olet vieraillut Alustallamme IP-osoitteestasi. Jos klikkaat Facebookin ”Tykkää”-painiketta ollessasi sisäänkirjautuneena Facebook-tilillesi, voit linkittää sisältöä Alustaltamme Facebook-profiiliisi. Näin ollen, Facebook voi yhdistää Alustallamme vierailusi käyttäjätiliisi. Huomioithan, että Alustan tarjoajana, me emme vastaanota mitään tietoa Facebookin välittämästä datasisällöstä tai sen käytöstä. Jos et ole liittynyt Facebookiin, Facebook kuitenkin kerää ja vastaanottaa ja taltioi IP-osoitteesi sekä vastaanottaa tietoja vieraillessasi kyseisillä sivustoilla ja sovelluksissa laitetiedot (käyttöjärjestelmä, laitteistoversio, laiteasetukset, tiedosto- ja ohjelmistonimet ja -tyypit, akku ja signaalin vahvuus, laitetunnisteet, laitteen sijainnit sisältäen erityiset maantieteelliset  sijainnit kuten GPS-, Blutooth- tai WiFi-signaalit, yhteyden tiedot kuten mobiilioperaattorisi tai ISP:n nimen, selaintyypin, kielen ja aikavyöhykkeen, matkapuhelinnumeron) ja aktiivisuuteesi liittyvät tiedot mukaan lukien. Facebookin mukaan vain anonymisoitu IP-osoitetieto käsitellään.

 

Lisätietoja Facebookin tietosuojakäytännöistä löydät osoitteesta http://de-de.facebook.com/policy.php. Jos et halua mahdollistaa Facebookin yhdistää Alustallamme vierailuasi Facebook-käyttäjätiliisi, kirjaudu ulos Facebook-käyttäjätililtäsi. Lisäasetukset ja estot mainostarkoituksiin käytettävistä tiedoista on saatavillla Facebookin profiiliasetuksissa: http://de-de.facebook.com/policy.php.

 

Facebook Custom Audiences

 

Facebook-käyttäjien tulee huomata, että tämä verkkosivusto käyttää myös Facebookin Website Custom Audiences –viestintätyökalua.

 

Tässä tarkoituksessa, nk. Facebook-pikselit integroidaan verkkosivuillemme. Ne merkitsevät sinut anonyymissä muodossa sivustollamme vierailijaksi, määrittelemättä sinua henkilöksi. Jos kirjaudut Facebookiin myöhemmin, käyttöön liittyvistä tiedoistasi välitetään Facebookille palautumaton ja täten persoonaton tarkiste (profiili) analysointi- ja markkinointitarkoituksiin. Saadaksesi lisätietoa Facebookin määrittämistä käyttötarkoituksista ja tietojen keräämisen laajuudesta, muusta käsittelystä ja käytöstä sekä yksityisyydensuojasi asetusvaihtoehdoista, tutustu Facebookin tietosuojasääntöihin, jotka löytyvät mm. osoitteista https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences/ ja https://www.facebook.com/privacy/explanation. Jos haluat estää Facebook Website Custom Audiences –työkalun käytön, voit tehdä sen osoitteessa https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences/.

 

Twitterin käyttö

 

Twitter-laajennukset on integroitu Alustallemme. Käyttämällä Twitteriä ja “uudelleentwiitttaa” –toimintoa (engl ”re-tweet”), verkkosivustot, joilla olet vieraillut, linkitetään Twitter-tiliisi ja ilmoitetaan muille käyttäjille. Tietoja välitetään näin ollen Twitterille.

 

Huomioithan, että Alustan tarjoajana, emme voi vastaanottaa mitään tietoa Twitterin välittämästä datasisällöstä tai sen käytöstä. Lisätietoa Twitterin tietosuojakäytönnöistä löydät osoitteesta: http://twitter.com/privacy.

 

Voit muuttaa yksityisyysasetuksiasi Twitter-tilisi asetuksissa osoitteessa:

http://twitter.com/account/settings.

 

Instagramin käyttö

 

Instagram-laajennukset on integroitu Alustallemme. Jos olet kirjautunut sisään Instagram-tilillesi, voit linkittää sisältöä Alustaltamme  Instagram-profiiliisi klikkaamalla Instagram-painiketta. Näin ollen, Instagram voi yhdistää Alustalla vierailusi käyttäjätiliisi. Täten haluamme huomauttaa, että Alustan tarjoajana, emme vastaanota mitään tietoa Instagramin välittämästä datasisällöstä tai sen käytöstä.

 

Lisätietoa tästä löydät Instagramin tietosuojakäytännöistä: http://instagram.com/about/legal/privacy/

 

Pinterest

 

Pinterest-laajennus on integroitu Alustallemme. Pinterest voi käyttää tietoja Alustallamme vierailustasi räätälöidäkseen kokemustasi Pinterestissä. Jos esimerkiksi olet lähiaikoina vieraillut Alustallamme useilla italialaisten ravintoloiden sivuilla, Pinterest saattaa näyttää sinulle Italialaiseen keittiöön liittyvää sisältöä. Pinterest käyttää alustallamme evästeitä merkitäkseen vierailun. Seuraavan kerran kun kirjaudut sisään Pinterestiin, Pinterest lukee evästeen ja käyttää tiedon räätälöidäkseen kokemuksesi Pinterestissä. Jos et ole kirjautunut sisään tai et ole vielä liittynyt Pinterestiin, Pinterest voi käyttää evästeitä myös räätälöidäkseen rekisteröitymiskokemustasi ja tarjotakseen nähtävillesi sisältöä, jota se usko sinun haluavan seurata. Pinterest poistaa tiedot 30 päivän kuluttua.

 

Jos et halua Pinterestin räätälöivän kokemustasi tällä tavoin, voit mennä Pinterestissä tiliasetuksiisi ja ottaa Räätälöinnin (engl. personalization) pois käytöstä. Voit myös muuttaa selaimesi tai päätelaitteesi ”Do Not Track” –ominaisuutta estääksesi Pinterestiä käyttämästä tätä tietoa.

 

Segment

 

Käytämme myös Segmentiä tietojen analysoimisessa ja ruokailumieltymyksiin ja –aikeisiin liittyvän kuluttajaprofiilin rakentamisessa. Segment auttaa meitä keräämään ja analysoimaan teknistä käyttöön liittyvää dataa, jota syntyy Alustamme käytöstä sekä arvioimaan ja käyttämään sitä optimointiin tässä tiedonannossa esiteltyjen analysointityökalujen avulla. Kerätty käyttöön liittyvä data käsitellään pseudonymisoituna. IP-osoitteet vastaavasti lyhennetään niiden keräämisen jälkeen ja data linkittyy henkilötietojasi sisältäviin käyttäjäprofiileihin vain silloin, kun teet varauksen jonkin kuluttajatuotteemme kautta tai kun lisäät tunnistetietoja käyttäjätilillesi. Tiedot verkkosivustomme käytöstä siirretään yleensä Segmentin palvelimille Yhdysvaltoihin ja taltioidaan sekä sinne että meidän omaan Data Warehouseen (EU:ssa). Voit estää tietojen keräämisen näihin tarkoituksiin estämällä evästeiden taltioinnin selainasetuksista.

 

Karte

 

Käytämme Kartea käyttäjien huomion uudelleen herättämiseen (engl. ”re-engaging), kun he selaavat Alustaamme. Me rakennamme kuluttajaprofiilin hakukäyttäytymisestä ja saatamme sitten tähän toimintaan perustuen aktivoida varausten tekemiseen liittyviä mainoksia ja tarjouksia saman selailuistunnon aikana tai muissa istunnoissa suoraan alustallamme. Me emme anna käyttäjien henkilötietoja eteenpäin Kartelle, ja vasta kun varaus tehdään, toimintasi alustallamme yhdistetään kuluttajatunnisteeseen (id). Voit estää tietojen keräämisen näihin tarkoituksiin estämällä evästeiden taltioinnin selainasetuksista.

 

Bing / Microsoft

 

Käytämme Bing-mainoksia liiketoimintamme edistämisessä verkossa. Voidaksemme markkinoida tuotetta tai palveluamme tehokkaammin, annamme Bingin asettaa evästeen verkkosivustollamme vierailun sekä tapahtuman päättymisen kirjaamiseksi. Bing Ads ei kerää mitään henkilöön liitettäviä tietoja, joista sinut voitaisiin tunnistaa.

 

Voit estää tietojen keräämisen näihin tarkoituksiin estämällä evästeiden taltioinnin bing.com.domainista muuttamalla selainasetuksia.

 

New Relic

 

Käytämme New Reliciä keräämään mittareita ja virheitä sekä palvelintasolla että selainlähtöistä suoritusvirheistä. Jos esimerkiksi alustamme havaitsee virheen selaimessasi, saamme ilmoituksen virhetyypistä ja siitä, missä kohtaa koodia näin kävi. Seuraamme myös mittareita kuten palvelimen vastauskoodeja ja aikaa, jota alustamme käyttää selaimessasi. New Relic taltioi vain anonymisoimattomia, tunnistamattomia tietoja.

 

Hotjar

 

Käytämme Hotjaria saadaksemme paremman käsityksen käyttäjiemme tarpeista ja optimoidaksemme tämän palvelun ja kokemuksen. Hotjar on teknologiapalvelu, joka auttaa meitä saamaan paremman käsityksen käyttäjäkokemuksesta (esim. miten paljon aikaa he käyttävät milläkin sivuilla, mitä linkkejä he klikkaavat, mistä käyttäjät pitävät ja eivät pidä jne.) ja tämän ansiosta voimme rakentaa ja ylläpitää palveluamme käyttäjäpalautteen avulla. Hotjar käyttää evästeitä ja muita teknologioita käyttäjiemme käytökseen ja heidän laitteisiinsa (erityisesti laitteen anonymisoituna haltuunotettuun ja taltioituun IP-osoitteeseen, näytön kokoon, laitteen tyyppiin [uniikit laitetunnisteet], selaininformaatioon, maantieteelliseen sijaintiin [vain maa], verkkosivustomme selailuun käytettyyn ensisijaiseen kieleen) liittyviä tietoja. Hotjar taltioi nämä tiedot pseudonymisoituna käyttäjäprofiileina. Hotjar ja me emme kumpikaan osapuoli koskaan käytä näitä tietoja yksittäisten käyttäjien tunnistamiseen tai sovita niitä yhteen muiden yksittäiskäyttäjän tietojen kanssa. Lisätietoja Hotjarin tietosuojakäytännöistä löydät osoitteesta https://www.hotjar.com/legal/policies/privacy

 

Voit kieltää käyttäjäprofiilin luonnin, Hotjarin harjoittaman sivustomme käyttöön liittyvien tietojen taltioinnin ja Hotjarin harjoittaman seurantaevästeiden käytön Hotjarin verkkosivuilla, osoitteessa:

https://www.hotjar.com/opt-out

 

VWO / Visual Website Optimizer

 

Käytämme Visual Website Optimizer -alustaa (”VWO”) saadaksemme paremman käsityksen käyttäjiemme tarpeista ja optimoidaksemme palvelutarjontaamme. VWO on A/B-testaus- ja konversionoptimointialusta, jonka avulla voimme esittää verkkosivuillamme erilaisia elementtivariantteja eri käyttäjille (esim. erivärisiä painikkeita, erilaisia sivustolla näkyviä elementtejä). Visual Website Optimizer –alustan tarjoaa ja sitä isännöi Wingify Ltd (”VWO”), ja sitä käytetään keräämään tietoja alustasta sekä testaamaan ja analysoimaan alusta käyttöä. Tähän liittyy myös evästeiden tallentaminen käyttäjän laitteelle. VWO:n keräämät tiedot voivat sisältää IP-osoitteesi.

 

Wingify tietosuojakäytännöistä löytyy tiedot siitä, miten se kerää ja käyttää käyttäjätietoja: https://vwo.com/privacy-policy/. Tietoa VWO:n käyttämistä evästeistä löydät täältä: https://vwo.com/knowledge/cookies-used-by-vwo/.

 

Voit kieltää VWO:ta kaikesta seurannasta tähän tarkoitukseen tehtyä, Wingifyn tarjoamaa työkalua käyttämällä osoitteessa https:/wo.com/opt-out/. Kieltäessäsi laitteellesi asetetaan eväste, joka kestää jopa kymmenen vuotta (ellei sitä poisteta aiemmin) ja joka viestii VWO:lle, ettei se saa kerätä tietoja sivuston käytöstäsi.

 

Quandoo Finland Oy

Helsinki, toukokuu 2018

v1.0